De trend van nu zijn de meubels en interieur accessoires gemaakt van steigerhout. 

Maar wat is steigerhout nu eigenlijk?

Een steigerplank is een vurenhouten, ongeschaafde plank, meestal afkomstig uit Noord-Scandinavië. De meeste steigerplanken zijn gemaakt van een snelgroeiende vurensoort. Dat betekent dat de gekapte bomen weer snel aangroeien en de houtkap dus minder belastend is voor het milieu.

De kopse kanten van de plank zijn ietwat afgeschuind en doorgaans verstevigd met  een platte verzinkte metalen strip om splijten te voorkomen.  Hij draagt de naam steigerplank omdat hij gebruikt wordt als loopplank en dergelijke op bouwsteigers. Tegenwoordig wordt door cement sluier grijs of waas geworden steigerhout ook wel gebruikt in de meubelindustrie om er meubilair van te maken. En omdat het vaak gebruikte steigerdelen zijn is het een relatief voordelig materiaal.

 

 

Steigerhout heeft een robuuste uitstraling en past bijna in ieder interieur voor bedrijven maar ook voor de normale woninginrichting. Steigerhout brengt de natuur naar binnen. En met een likje white-wash krijgt het ook nog eens een zeer modieus karakter. Je kan er veel meer mee doen. Of je laat het onbehandeld, verft het of je gebruikt de steigerplanken waar al een grijze waas op zit.

Een ander voordeel van steigerhout is dat het weinig onderhoud nodig heeft. Steigerhout is juist gewend om door weer en wind te worden gebruikt. Een loungebank in de tuin kan dus wel een flinke regenbui hebben. Wel zal het hout in de loop der tijd wat gaan verweren. Het zal wat grijzer worden en er zullen wat barsten in komen. Voor de liefhebber van steigerhout zal dit geen probleem zijn, want het stoere karakter wordt door weersinvloeden alleen maar versterkt. En voor wie bang is om op een splinter te gaan zitten, door de lange vezels van steigerhout zal het niet snel gaan splinteren. Zie je wel een splinter, dan is deze gemakkelijk te verwijderen.

 

Enkele voorbeelden van leuke steigerhouten loungesets voor in de tuin zijn:

 

 

Enkele voorbeelden van andere meubels en accessoires voor in de tuin zijn:

 

 

Zo kan je in je tuin heel wat leuks maken van steigerhout. Maar binnenshuis komt het ook zeer tot z’n recht. Allerlei soorten meubilair wordt er van gemaakt. Zie hieronder nog een impressie en wat leuke ideeën!

 

 

 

Nog een heel leuk idee is om steigerhout toe te passen in je slaapkamer. Ook daar zijn hele leuke voorbeelden van:

 

 

 

Wat je allemaal wel niet met steigerhout kan maken. Als je een beetje handig bent, of jouw man 😉 dan hoop ik dat je hier wat leuke ideeën hebt opgedaan. Ik zal nog wat kleinere meubels laten zien. Ideeën voor loze ruimtes maar ook leuke accessoires.

 

 

 

Voor meer leuke interieur ideeën, kijk dan op onze pinterest : http://www.pinterest.com/thuismagazine/

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.