Wist je dat je met oude pallets en kistjes hele mooie dingen kan maken? Zo mooi dat het een aanwinst in jouw woonkamer, badkamer of kinderkamer kan zijn? 

Het zijn eigenlijk een paar ruwe planken op balken. Eigenlijk best lelijk als je ze zo kaal laat en er niets mee doet. Maar als je ze alleen al gaat schuren en verven zijn ze al veel mooier en kan je er eigenlijk hele leuke dingen mee maken. Van meubels tot grappige rekjes waar je van alles op kan zetten. Doordat ze open zijn kan je daar ook weer veel ‘leuks’ mee doen door er bijvoorbeeld licht in te maken.

Hieronder een eerste impressie van wat er mogelijk is en ook zo klaar is! Waar je daarna ook nog eens jouw eigen belangrijke spulletjes op kan zetten. Waar je daarna ook nog lekker met je eigen creativiteit aan de slag kan. In wat voor een kleur je het wilt, of alleen maar schuren en een lak er over doet is aan jou. Jouw smaak doet er toe, laat je creativiteit er lekker op los gaan!

 

 

Het voordeel van pallets is natuurlijk dat het halve werk al gedaan is. Of zoals bovenstaande al helemaal gedaan is. Je hoeft niets tot weinig te timmeren. Ik blijf dan ook nog even bij de makkelijke ideeën, makkelijk klussen met pallets. Zo kan je pallets ook erg leuk in je tuin gebruiken. Het is goedkoop hout dus als je het niet echt goed bewerkt door het te schuren en gewoon kaal laat is het ook niet zo erg dat het slechter gaat worden. De ideeën die ik hieronder laat zien ga ik zeker aankomend voorjaar in mijn achtertuin neerzetten. Het is niet alleen erg leuk maar het is ook zeker zeer praktisch. En makkelijk om te maken!

 

 

Wat ook erg leuk is om er een ligbed van te maken in de tuin. Erg simpel om te doen! Wel weer schuren en verven. Vier wieltjes eronder (deze zijn te koop bij Action voor weinig) zodat je hem makkelijk kan verzetten. Een pallet is best wel zwaar. Daarna een matras er op leggen en je hebt al een heel mooi ligbed. Wat leuke accessoires erbij doen en je hebt weer iets totaal nieuws en wat weer niet duur is. Hiervoor heb je maar een pallet nodig. Je kan ook een tweepersoonsbed maken maar dan heb je er acht nodig. Hieronder een aantal foto’s die laten zien hoe je dat kan maken. Daarbij zie je ook gelijk hoe leuk het is om daar licht onder te doen. Een heel leuk effect. Daarnaast heb ik nog een voorbeeld van een ontzettend leuk kinderbed. Maar hier heb je toch iemand bij nodig die goed kan klussen. Ik zou het niet zo even kunnen. Ik ben een klusser maar zo goed ben ik niet. Ik laat hem toch zien omdat ik het jullie niet wil onthouden omdat ik het zo ontzettend mooi en leuk vind.

 

 

We kunnen er zoveel leuke en verschillende dingen mee maken, waaronder heel veel verschillende meubels. Wat een heel leuk en weer simpel voorbeeld is een salontafel maken. Deze moet je net als de bedden, erg goed schuren. In het voorbeeld hieronder is deze pallet zwart geschilderd. Met licht eronder gemaakt. Erg sfeervol. Ook de kleur is weer afhankelijk van jouw eigen smaak en interieur. Daarnaast heb ik een heel leuk voorbeeld van een salontafel voor buiten en een voor binnen met een glasplaat erop.

 

 

Voor buiten kan je complete loungebanken maken. Je kan het neutraal houden door de bank in een rustige kleur te schilderen maar wat ook wel erg vrolijk is om felle kleuren te gebruiken. Zeker als het voor een feestje wordt gebruikt. Hier nog een paar voorbeelden wat je allemaal met die oude pallets kan maken.

 

 

Buiten de oude pallets om hebben we ook nog oude fruit of aardappelkistjes die je heel leuk kan her gebruiken. De bedoeling is toch om van het oude weer iets leuks te maken. Ook met de kistjes kan je hele leuke dingen maken wat niet veel geld kost. Hetzelfde geldt voor kistjes alsmede voor de pallets, als je ze goed schuurt en verft en/of lakt zijn ze heel praktisch. Als je er veel hebt kan je een hele kastenwand bouwen. Heel apart en je kan zelf bepalen hoe je ze neerzet. Of je zet ze netjes naast elkaar, of je zet ze neer als een soort bouwstenen. Wat ik daarmee bedoel? Kijk hieronder dan maar even:

 

 

Als je de kistjes laat verspringen, dus niet netjes naast elkaar dan krijg je weer een heel ander effect. Laat wat ruimte over tussen de kistjes en bevestig ze zo aan de muur. En als je ze dan nog een leuk, fris en fel kleurtje geeft heb je helemaal een speels effect. Wat ook nog erg apart is, is de bodem van het kistje beplakken met behang of cadeau-papier. Erg leuk voor op een kinderkamer. Je kan ze ook zo neerhangen dat je weer meer een idee van een dressoir krijgt. Met kistjes kan je alle kanten op. Dit is ook zeker iets wat ik ga toepassen ergens in mijn huis. Ik persoonlijk vind het erg leuk om in mijn hal te gaan plaatsen of in mijn slaapkamer voor al mijn verzorgingsspulletjes. Je kan er werkelijk alle kanten mee op…kijk maar:

 

 

Dan heb ik als laatste nog drie verschillende voorbeelden voor je opgezocht. Zoals hierboven beschreven staat maar dat met vier plankendragers (steunen) eronder. Voor een meer chique effect. Kan je overal voor gebruiken. Dan nog een leuk klein tafeltje van een kistje maar ook een salontafel van vier kistjes waar je lekker wat spullen in kwijt kan.

 

 

Het hoeft allemaal niet zo duur te zijn om jouw eigen plekje eigen te maken. Maak van die oude pallets en kistje weer wat nieuws en moois. Het is zonde om ze weg te gooien, geef ze een tweede leven in jouw huis. Gun jezelf het ‘thuis-gevoel’ doordat je het zelf creëert.

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.