Hoe maak je van iets ouds, iets totaal anders en nieuws? Wat niet te veel gaat kosten en wat  ook nog eens leuk is om te doen en te maken?

Juist in deze tijd, in tijden van crisis heeft iedereen des te meer behoefte aan warmte, sfeer en een eigen thuis. Mensen hebben minder te besteden dus zullen meer thuis moeten blijven. Ik merk aan de mensen om me heen dat het allemaal niet meer zo naar buiten gekeerd is. Mensen leven niet meer zo erg voor de buitenwereld, simpel omdat het niet meer kan. Mensen vinden het ook steeds minder erg om thuis te zijn want ook al zou het financieel misschien wel kunnen, mensen raken er aan gewend en gaan vanzelf hun eigen ‘thuis-gevoel’ creëren. In tijden van crisis merk je ook dat mensen creatiever worden. Oude meubels worden ‘gepimpt’ en mensen worden steeds creatiever in het vinden van ‘goedkope’ oplossingen. Ik heb me daar even mee bezig gehouden en ben eens goed gaan rondneuzen op het internet  en om me heen en ben ontzettend leuke, goedkope en creatieve dingen tegen gekomen. Doordat mensen minder te besteden hebben gaan ze ook eerder hun oude, niet gebruikte spullen of kleding verkopen, voor weinig. Of ze gaan het ruilen voor iets anders wat ze nodig hebben. In alle vormen merk je dat mensen wegen zoeken om zichzelf te verrijken op een goedkopere manier maar ook andere mensen daarnaast nog eens te helpen. Leuk om te zien!

Dus je zou toch denken, is die crisis nou wel zo erg?! Ja en nee! Ik heb ook mensen, buren van mij gezien die door de crisis hun huis en haard kwijt raakte. Alles stond op straat, vreselijk om te zien. Je kan je haast niet voorstellen hoe het is om alles wat je hebt, inclusief je  huis kwijt te raken! Heel erg! Maar dat voor een later artikel……iets wat ik zeker onder de aandacht wil brengen maar nu eerst iets positiefs!

Ik wil jullie kennis laten maken met al die ontzettend leuke ideeën, hoe te pimpen en hoe van iets moeilijks of vervelends toch iets makkelijks en moois te maken. Hoe we efficiënter met alles om kunnen gaan en minder weg  gooien. Hoe maak je van iets dat je denkt dat het oud en niets meer is, toch iets nieuws en moois zodat het nog een ronde, of meerdere mee kan.

Wat natuurlijk nodig is om een oud meubel weer nieuw leven in te blazen is verf . Het gebruik van grondverf is heel belangrijk voor het hechten van de lak verf. Om alvast een kijkje te nemen naar verf en materialen, kan je terecht bij:

Verf en schildersmaterialen bestellen
Gemakkelijk, voordelig en snel een groot assortiment professionele verf en schildersmaterialen online bestellen.

Ik denk niet dat ik het  hoef uit te leggen hoe we moeten schilderen. Dat weten we allemaal wel toch?  Wat ik alleen nog wel als advies wil geven over het schilderen van bijvoorbeeld salon-  en eettafels is dat het erg handig is om die na het verven nog eens te behandelen, na te strijken met lak voor houten vloeren/pakket. Doordat dit erg sterk is komen er minder snel, tot helemaal geen krassen in de tafels.

 

Je kan ook een hele andere uitstraling geven aan een kast door na het schilderen er hele andere knoppen op te zetten. Deze zijn tegenwoordig bij meerdere winkels verkrijgbaar voor rond de  E 1,50 per stuk. In allerlei maten, kleuren en vormen. Je kan ze vinden bij o.a Xenos en Blokker.

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.