Wat verstaan we onder de oosterse woonstijl en wat hoort daar allemaal bij?!

De Oosterse woonstijl heb ik altijd erg warm en fijn gevonden. Ik ben gek op boeddha’s en mijn geloofsovertuiging is ook Boeddhisme. Ik zeg het eigenlijk niet goed want boeddhisme is een ‘way of living’ en geen geloof. Mijn tante had vroeger een winkel, genaamd de Oosterse dokan. Mijn moeder werkte daar en oh, wat vond ik dat toch een heerlijk winkeltje om in te kijken. Later hadden ze twee winkels. De grote en de kleine en hun assortiment was groot. Van kleine boeddha’s tot aan Perzische tapijten. Van gelukspoppetjes tot aan wierook. Hier is dan ook mijn fascinatie voor de oosterse woon en levensstijl gevormd. Ik heb ook altijd gedacht dat als ik ooit een winkel zou beginnen dan zou het zo’n winkel worden. Tot nu toe is dat er niet van gekomen maar dat het kleine winkeltje van de oosterse dokan zo’n impact in mijn verdere leven zou hebben had ik toen ook niet gedacht.

 

De oosterse woonstijl is mysterieus met veel kaarsen en wierook, weelderige stoffen en rode, aubergine kleuren. De kleuren antraciet en oker passen ook heel goed bij de oosterse sfeer. Veel kussens en een heerlijk kleed onder de tafel. De boeddha is een ‘must’ in deze woonstijl. En als je er van houdt, steek een heerlijke, niet te sterke wierook op. Is nog goed voor je geest ook.

 

 

De Oosterse stijl straalt rust en evenwicht uit en is nauw verbonden met de elementen aarde, lucht, water en vuur. Daarbij hoort ook de Yin en Yang wat eigenlijk gewoon balans betekend. Dus in deze oosterse woonstijl is balans erg belangrijk. Speel met kleuren en accessoires. Maar maak het niet te bont. Oosters is overigens niet altijd bont met kleuren zoals je hier boven ook kan zien. Je hebt ook de oosterse stijl waar de hoofdkleur wit is. Daar speel je weer met met geborduurde bloemen op kussens. Ik zie dat meer als de Japanse woonstijl. Deze is fijner en toch iets liever van sfeer. Wat natuurlijk heel goed kan bij die sfeer zijn de orchideeën en de magnolia’s.

En als het dan mogelijk is en je hebt een tuin, trek de sfeer dan door naar buiten en maak een oosterse tuin. Met oosterse beelden, fonteintjes en de juiste planten kom je al een heel eind. Wat natuurlijk helemaal te gek is om in je tuin neer te zetten,  dat staat hieronder maar daar kan ik alleen nog maar van dromen.

De oosterse sfeer zorgt voor een Zen-Gevoel en wat is nou eigenlijk hetzelfde als een Zen-Gevoel?!

Je raadt het al,een Thuis-Gevoel!

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.