Thuis-Magazine is op zoek gegaan naar leuke balkon ideeën.

Niet iedereen is gezegend met een tuin en ook niet iedereen wil een tuin. Het kan verschillende redenen hebben. Maar als je een balkon hebt, kan je er toch een heel leuk mini-tuintje er van maken!

Wat kan je allemaal op de vloer van je balkon doen? Je kan bijvoorbeeld vlonders op de grond leggen. Of je kan er ook kunstgras voor gebruiken. Je kan er zelfs een leuk kleed neerleggen. Doordat je de ondergrond een kleur geeft, al is het hout of kunstgras, geeft het een warmer en gezelliger gevoel dan de betonnen ondergrond. Ook kan je balkontegels kopen bij een speciaalzaak. Deze kunnen van steen maar ook van rubber zijn. Daar hangt natuurlijk wel een duurder kostenplaatje aan vast.

Ik ben meer op zoek gegaan  naar de goedkopere ideeën. Wat kan je allemaal zelf maken en wat kan je allemaal zelf creëren?

De trend van 2014 is toch zeker het zelf maken van meubels met steigerhout of met pallets. Ook dit kan je perfect gebruiken voor op een balkon.

 

 

Ook kan je een gedeelte van een muur met houten latten voorzien. Je kan met hetzelfde hout een leuke bank er aan vast maken. Of je laat de planken een stuk door lopen op de vloer. Daarmee creëer je optisch een langer balkon.

 

 

Zoals ik al eerder vertelde over de ondergrond. Ik heb wat ideeën bij elkaar neergezet. Een balkon met kleden. Zie hoe warm en knus dat wordt.

 

 

Met vlonders of een houten vloer krijg je ook een hele leuke sfeer. Het is natuurlijk ook makkelijker te onderhouden dan met kleden.

 

 

Tegenwoordig komen er ook steeds meer praktische spullen voor op het balkon. Je hebt nu de bekende potten die je over de rand van het balkon schuift zodat ze er niet afvallen. Je hebt ze in alle maten en in alle kleuren. Trend van 2014 zijn de fellere kleuren.

 

 

Met accessoires en meubels (al dan niet zelf gemaakt met steigerhout of pallets) kan je een heel leuk plekje creëren op een balkon. Maar zonder planten en bloemen wordt het toch een stuk saaier. Hieronder nog wat balkons met veel, mooie en gezellige planten met bloemen.

 

Je kan met een balkon heel veel doen. Je kan je eigen sfeertje creëren. Het hoeft niet altijd groot en ruim te zijn om er echt iets moois van te maken.

Een eigen mini-tuintje/balkon  kan een groot bezit zijn!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.