Interieurstickers zijn op het moment helemaal de trend van nu. Of je nou een mooie tekst in je keuken of een grote poster met New-York boven je bank wilt hebben, er zijn heel veel opties mogelijk!

Zo zijn er wel meer dan 1000 verschillende teksten te vinden op het internet en kan je zelf jouw eigen foto of foto’s gebruiken om het vervolgens op maat te laten maken (verschillende maten en soorten). De grote posters voor op de muur zijn gemaakt van foto behang dat je gemakkelijk met behanglijm op de muur kan plakken.

Hieronder zal ik een paar voorbeelden laten zien:

 

 

Muurstickers zijn gemaakt van vinyl en hebben meestal een gebruiksduur van ongeveer 5 jaar. Ook kunnen de muurstickers meestal buiten worden gebruikt.

Hieronder zal ik uitleggen hoe je nou zo’n sticker op plakt.

  1. Zorg altijd dat de ondergrond vlak is en goed schoongemaakt en vetvrij is, met bijvoorbeeld spiritus of ruitenreiniger. Tevens mag de ondergrond geen siliconen bevatten.
  2. Strijk met een pasje over de aanbrengfolie zodat de stickers zich goed hechten aan de folie.
  3. Trek de sticker een klein beetje open om te kijken of de sticker al loslaat. Zo niet, nogmaals goed over de folie wrijven. Laat de witte, geruite onderlaag nog zitten op de sticker.
  4. Breng de sticker op de juiste positie aan en zet hem vast aan de bovenkant met schilderstape. Houdt voor een recht resultaat nooit de kniprand aan van de folie maar altijd de sticker zelf. Bijvoorbeeld een lijn in de sticker of de onderkant van een tekst.
  5. Sla de sticker om als een scharnier en verwijder de rug (witte, geruite onderlaag) van de sticker.
  6. Sla voorzichtig de sticker terug maar zorg dat hij niet de ondergrond raakt. Houdt hem zo strak mogelijk. Bij grote stickers is het makkelijker om het met z’n tweeën te doen.
  7. Wrijf vervolgens met een pasje vanuit het midden de sticker aan zodat hij netjes op de ondergrond komt. Kijk bij canvas uit dat je niet te hard strijkt zodat er geen beschadigingen op het canvas komen. Wrijf goed na met het pasje.
  8. Verwijder daarna de aanbrengfolie voorzichtig. Bij gedetailleerde stickers zoals bijvoorbeeld afbeeldings stickers of portretstickers maar ook bij stickers met een sierlijk lettertype, werk heel voorzichtig en rustig. Beetje bij beetje de aanbrengfolie los trekken en mocht er een stukje blijven plakken, nogmaals goed wrijven en de sticker desnoods een klein beetje begeleiden met loslaten.

 

Als je nou ook zo’n leuke sticker voor in huis of in de tuin wilt, neem dan een kijkje via de onderstaande link:

Op zoek naar interieurstickers?

Ik zal hieronder nog een aantal voorbeelden laten zien die MuurMode.nl (Van de link hierboven) aanbiedt.

2 Reacties op “Trend van nu: Interieurstickers”

  1. Jaaa , muurtekst vind ik zo gaaf, ik ga er ook een tekst opzetten. echt vind dit supergaaf ,vooral die zwarte bloemen , geweldig mooi.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.