We zitten alweer in de herfst. Het weer slaat om, we krijgen weer meer regen en kou dus we blijven met z’n allen weer meer thuis zitten. En wat is er dan leuk om te gaan doen? Hoe houd je je kinderen bezig zodat ze zich niet gaan vervelen en vervelend gaan doen? En niet alleen je kinderen natuurlijk. Wij moeders willen ook wel freubelen toch? En niet vervelend doen. Samen het thuis-gevoel beleven en samen leuke dingen knutselen.

Ik ben op zoek gegaan naar leuke knutsels, die goedkoop zijn en waar je in je interieur veel plezier aan kan beleven. Het hoeft allemaal niet zo duur te zijn. Simpel voorbeeld is als je een andere kleur bloempotten wilt, waarom zou je dan nieuwe kopen?! Ik doe dat niet, ik schilder ze gewoon in een andere kleur met acryl of muurverf. Vind je de kleur niet mooi? Onder de kraan doen, schoonmaken en opnieuw beginnen. Muurverf is niet duur maar acrylverf helemaal niet en daar heb je ontzettend veel keuze in plus dat je de verf in iedere kleur die je wilt kan mengen. Dus waarom je oude potten weggooien, in de schuur zetten en weer opnieuw zoveel geld uitgeven? Niet doen, is echt zonde! Ik moet er wel bij zeggen, dit werkt alleen op stenen potten. Andere leuke opties om een leuke bloempot of vaas of iets te maken wat je in de bloempot of vaas zet zijn:

De trend van 2013 is wit, zwart en zilver. Dat is ook duidelijk te zien aan de meubels die men opknapt maar ook aan de knutsels die ik tegen gekomen ben. Zeker in de herfst vind je buiten veel afgewaaide takken waar je ook leuke dingen mee kan doen. Want in die opgeknapte potten of in de zelfgemaakte creaties willen we ook wat leuks zetten. We kunnen bijvoorbeeld de takken die je eerst even laat drogen binnen, zilver verven of spuiten. Dat kan weer met diezelfde verf (acryl verf of muurverf) Ze kunnen natuurlijk ook wit of zwart. Net wat jij leuk vindt en wat past in jouw interieur. Wat past bij jouw thuis.

Zo hebben we allemaal wel eens glazen potjes in huis. We eten allemaal wel groente uit een potje of we eten pindakaas op onze boterham. Gooi deze niet in de prullenbak maar breng ze naar de glasbak of maak ze goed schoon en ga er iets moois van maken. Bewaar ze want je weet maar nooit. Je kan er zoveel mee doen, ik kan onmogelijk al die leuke ideeën hier neerzetten. Ik laat er een paar zien en wie weet wat er allemaal voor leuks bij je zelf gaat opkomen. Wat ook heel leuk is om te werken met de kleine flesjes. Die kan je voor niet veel geld kopen bij Xenos, Blokker of de Big Bazaar. Nogmaals, knutselen hoeft niet duur te zijn.

Wat ook bij de donkere dagen hoort zijn de kaarsen. De sfeermakers in huis in de herfst en winter. We hebben allemaal wel kaarsenstandaards in huis. Maar hoe leuk is het om ze zelf een keer te maken of te creeëren van iets wat gewoon bij iedereen in de kast staat. Kaarsenstandaards van papier of van glas. Of een geurkaarsje maken van fruit? Het kan allemaal! Kijk hieronder maar eens:

 

Ik hoop dat ik een beetje heb kunnen laten zien hoe goedkoop je kan knutselen. Er zijn nog vele voorbeelden van, nog meer leuke dingen maar die komen later in de ‘knutselhoek’ aan de orde. Laten we deze herfst lekker gaan knutselen met of zonder onze kinderen. Laten we het ‘thuisgevoel’ zelf maken en creëren in ons huis. Juist als je het zelf maakt en als het weinig euro’s kost krijg je meer voldoening en dat gevoel: ‘Het thuis-gevoel’.

Veel knutselplezier samen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.