De badkamer is de ruimte waar men het langst mee wacht om te gaan opknappen. Waarom? Omdat bijna niemand er op zit te wachten dat de badkamer bijna twee weken niet gebruikt kan worden. Daarnaast is het opknappen van een badkamer ook niet echt goedkoop. Vaak kan men zelf de waterleiding en de afvoer niet (klaar) maken en dan heb je nog de tegels. Wil je het netjes, goed en zonder lekkage hebben dan is het handiger om daarvoor een erkende loodgieter en tegelzetter in te huren.

Ik zal in dit artikel mooie, strakke badkamers laten zien. Misschien dat ik je kan inspireren. Dat je misschien net op zoek bent naar iets origineels en aparts. Heb jij het geld om het uitgebreid te laten maken, dan zal je hier vast iets tegen komen wat je leuk vindt. Maar aan de andere kant wil ik ook informatie of ideeën geven om je badkamer een frisse boost te geven. Een kleine opknapbeurt met een klein budget. Want zelfs met een klein budget kan je heel wat leuks maken/doen!

 

 

Een witte douche met enkele accessoires in een andere kleur. Het maakt een badkamer fris en schoon. Strak maar ook weer romantisch. En met wit kan je natuurlijk eindeloos combineren. Als je ‘klaar’ bent met een bepaalde kleur maar je hebt de badkamer helemaal wit dan kan je heel makkelijk de accessoires en handdoeken weer omwisselen naar een andere kleur.

 

 

Voor de wasbak zijn natuurlijk ook veel verschillende ideeën. Nogmaals als je het kan betalen heb je de meest mooie, aparte en duurzame sanitair te koop. Op allerlei sites en winkels waar ze sanitair verkopen kan je die ideeën vinden.

 

 

 

Heb je minder te besteden, dan heb ik hieronder nog en aantal leuke tips. Waarmee je jouw badkamer ook heel leuk kan maken!

Wat vooral zal helpen is een douche wat frisser te maken. Dat wil zeggen dat je eerst alle kitranden gaat verwijderen en die gaat vernieuwen. De metalen leidingwerk en de eventuele radiator in dezelfde kleur schilderen als de achtergrond. Dus als je gele tegels hebt en de leidingen lopen er nog voor, schilder de leidingen dan dezelfde kleur zodat deze wegvallen tegen de achtergrond. Verwijder alle plastic dingen in je douche. Zoals een plastic handdoekenrek of plankjes. Maak of koop één opbergkast waar je de wasmand, je handdoeken en je toiletartikelen (vooral de voorraad) in op kan bergen. De sleutel is; eenvoud. Maak je badkamer niet te druk door overal spullen neer te zetten. Wat ook veel kan veranderen is de plafonnière vervangen door halogeen licht. Het liefst zo een met meerdere kleine spotjes. Wel op 12 volt in verband met de vocht. Deze moet wel geschikt zijn voor de badkamer. Licht kan veel veranderen in een badkamer. Het geeft een ander beeld en een andere sfeer.

Tja, en dan die tegels. Ga je bikken om ze eraf te halen? Maar wie zet er weer nieuwe op? Of ga je met tegelverf aan de gang? Als je snel een eenvoudig en goedkoop je tegels een andere kleur en uitstraling wil geven, gebruik dan tegelverf. Er komt geen sloop- en breekwerk aan te pas. Je geeft ze alleen een likje verf. En je creëert in no time een totaal andere sfeer in de badkamer. Je kan de hele wand voorzien van tegelverf maar wil je het iets subtieler houden, schilder dan slechts enkele tegels zodat er een patroon of enkele kleuraccenten ontstaan. Stem daar leuke accessoires op af en je badkamer is weer als nieuw. Wil je echt creatief bezig zijn? Maak dan gebruik van sjablonen. Op de sites van de grote verfmerken, Histor en Flexa kan je sjablonen gratis downloaden! Ook zijn er diverse stickermaterialen te koop om het spannender te maken.

Hoe werkt het? Dek de vloer af en zorg dat de tegels goed schoon en ontvet zijn. Zoals al het schilderwerk ontvet moet zijn voor een betere hechting geldt dit ook voor de tegels en tegelverf. Breng de tegelverf aan met een roller. Het lijkt heel erg simpel en dat is het ook. De meeste tegelverf kan je gebruiken voor de tegels maar ook voor het sanitair. Dus als jij de wc pot of de badkuip een kleur wil geven, kan dat ook met tegelverf. De eigenschap van tegelverf is dat het gebruikt kan worden in een natte ruimte. Zelfs de tegels die onder de douchekop blijven mooi met een laag tegelverf.

Mochten de tegels nog wel in goede staat zijn maar zijn de voegen erg smerig dan kan je deze behandelen met voegen wit. Gewoon met schuurmiddel of chloor schoonpoetsen kan natuurlijk ook. Wat ook ontzettend goed schoonmaakt is een stoomapparaat. Gebruik het liefst zo min mogelijk kalkaanslagbestrijders. Deze kunnen de eventuele kalk in het voegwerk oplossen.

Een leuke tip: Vind je een douchegordijn niet mooi en een glazen afscheiding te duur? Neem dan kunststof lamellen. Deze nemen nauwelijks ruimte in, laten geen water door in dichte stand en geven in geopende stand een mooie en toch open afscheiding. Voordeel is, ze zijn makkelijk schoon te maken! 

 

Je kan ook oude spulletjes of meubeltjes opknappen en in de badkamer plaatsen. Of het nou mandjes zijn of een oude stoel. Hieronder nog wat voorbeelden van leuke badkamer accessoires.

 

Ben je nog op zoek naar een opbergruimte, misschien is dit dan iets voor je..

 

Ik heb wat inspiratie opgedaan. Ik hoop jij ook!!

Veel opknap plezier!

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.