Als je van planten houdt en van de tuin met leuke sfeervolle plantenbakken dan weet je ook hoe veel het kost om een plantenbak te kopen. Hoe leuk is het dan om zelf creatief bezig te zijn en er zelf een te gaan maken? Er zijn vele mogelijkheden en vele variaties om een plantenbak te maken of om iets ouds te recyclen in een naar jouw smaak gemaakte plantenbak.

Ik heb een aantal leuke en aparte ideeën op een rijtje gezet! Als je op de onderstaande foto’s klikt, zullen deze vergroot worden aangegeven!

 

 

Heb je nog een paar oude autobanden liggen? Verf deze in een kleur die je leuk vindt en zet er een paar planten in!

 

 

Zo kan je weer van iets ouds iets nieuws maken. En dan creëer je het nog zelf ook. En niet te vergeten, het is goedkoop! Van oude meubels, die je anders bij het grof vuil zou zetten, kan je ook iets heel aparts maken.

 

Heb je nog van die stenen oranje potten in je schuur liggen en je weet niet wat je er mee moet doen? Zie hier wat je daar nog mee kan doen!!

 

Heb je oude blikjes of vaten, groot of klein? Daar kan je altijd nog leuke potten van maken.

 

Heb je nog een oud autootje van je kinderen, die eigenlijk rijp is om de prullenbak in te gaan? Gooi het niet weg, maar zet er leuke vetplantjes in! Of weet je wat je van je oude pvc pijpen kan maken? Recyclen is de trend van nu en het is nog leuk ook! Hieronder nog wat leuke ideeën:

 

Met een beetje creativiteit kan je hele leuke dingen maken van oude spullen. Het is duurzaam en goedkoop. En als je het zelf maakt en bedenkt, ben je de enige die het heeft. Ik wil je er nog één laten zien. Dat is wel van iets ouds gemaakt maar niet van een bestaande oude kast, auto of een oude pot. Deze is van de natuur zelf. Heb je er een in de tuin staan, die te groot en te diep wortelt om er nog uit te halen?? Doe er dan dit mee!

Oude boomstronk

Ik wens je veel creativiteit toe en geniet van de mooie dingen die je wellicht in je tuin zal neer gaan zetten!!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.