De hal is de eerste blik naar binnen.  In je huis en interieur. De eerste indruk! Maar hoe maak je van een simpele gang of hal iets bijzonders?

Ik heb in mijn huis een smalle lange gang met heel wat deuren er in. Ik heb een voordeur en een toiletdeur. En dan nog eens een deur waar mijn cv achter verborgen zit. En dan nog eens een deur voor mijn water en elektra en gas meters.  Echt mooi vind ik dat niet maar ik moet het er maar mee doen. Dus buiten al die deuren, die ik netjes gebroken wit heb geschilderd, heb ik nog een een stuk muur. Daar hangt een kapstok en daarnaast staat nog een klein kastje met een spiegel er boven. Te simpel, dus ben op zoek gegaan naar leuke ideeën die ik kan toepassen of veranderen in mijn hal.

Ik heb op dit moment een grote kapstok aan de muur hangen. Ik denk dat hoe groter de kapstok, hoe meer jassen er op hangen. Dus dat wil ik graag anders zien.  Een kleinere kapstok. Daarnaast vind ik het ook erg prettig als er een mooie spiegel hangt. Ook een vereiste is een kastje waar ik de handschoenen en sjaals in kan leggen.

Er zijn wel leuke ideeën voor een klein muurtje, zie hieronder.

 

 

Ik heb een iets langere muur dus ik kijk wat verder. En als je dan wat verder kijkt dan zie je toch wel hele praktische oplossingen. Als je een beetje handig bent dan kan je hele leuke dingen maken voor in de gang. Je maakt een bankje. De kapstok maak je er boven en daarboven weer een plank met mandjes. Heel praktisch, gelijk zoveel opbergruimte. En daar houden, wij moeders van!

 

 

Wat je kan doen met je hal hangt natuurlijk af van hoe groot deze is. Of het vierkant is, of dat de hal juist lang en smal is. Op deze tekening zie je wat een verschil het maakt in wat voor kleur je de muren en/of je plafond hebt. Of je deze donker of juist licht laat.

 

Effecten-kleur-op-de-muur-680x177

 

Dus als je al een smalle hal hebt, dan is het niet handig om de muren donkerder te maken dan de vloer en het plafond.

Houdt het dan licht op de muren, vloer en plafond. Houd je van klassiek en/of strak dan zijn de volgende oplossingen en ideeën iets voor jou.

 

 

Maar houd je meer van de landelijk sfeer? Waar je met hout ‘speelt’, van aarde-tinten en van de natuur houdt. Dan is dit meer iets voor jou…

 

 

Wat ik zelf wel praktisch vind is een bankje neerzetten in de hal. Erg makkelijk met kinderen! Ze kunnen daar makkelijk even gaan zitten om hun schoenen aan en uit te trekken. Helaas zal dat bij mij niet lukken maar ik laat het wel even zien, hoe leuk dat kan zijn. En als het geen bankje wordt, dan een leuk kastje met mandjes voor de sjaals en handschoenen.

 

 

En wil je het helemaal apart maken? Dan is dit misschien iets voor jou. Dit maak je zelf en je hergebruikt weer iets wat anders weg gegooid zal worden. Welke sfeer je ook zal kiezen, de hal hoeft niet zo’n loos, lelijk en niet opgeknapt vertrek van je huis te zijn. Er zijn genoeg leuke ideeën te vinden.

 

 

Je hal is de eerste aanblik als je de deur open doet. Zie het als de eerste keer dat je iemand ziet. Dat is de eerste indruk van iemand. Jouw hal is een beetje hetzelfde. Het eerste wat iemand zal zien als jij de voordeur opendoet  is de hal. Knap hem lekker op! Laat zien dat het netjes en opgeruimd is in jouw thuis. Een lekkere frisse entree geeft een heerlijk welkom voor iemand die bij je binnenkomt.

 

Bronnen: http://diycozyhome.com/ , http://www.pinterest.com/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.