We hebben allemaal wel eens lege wijnflessen, glazen potjes waar groente in zat of decoratieve flessen in een kleur die niet meer in ons interieur passen. Bewaar ze, gooi ze niet meer weg want je kan er zulke leuke dingen mee doen. Je kan potjes, glazen voorraadpotten zo leuk pimpen. Geef ze een totaal andere uitstraling door er alleen maar stickers of kant op te plakken. Tegenwoordig verkopen goedkope winkels, waaronder de Action, Big bazaar en Xenos ontzettend veel leuke stickers, lint en versiersels. Ik ben zelf een beetje rond gaan kijken, in de winkels maar ook op internet en ik verbaas me over alles wat er te zien en te koop maar vooral zelf te maken is. Ik had het al over die groenten potten. Wat heel grappig en eenvoudig is om de pot in te smeren met gewone knutsellijm en hem dan door de zout te rollen. Je kan er ook wat tape op plakken en dan er door heen rollen. Dat geeft ook weer een heel leuk effect.

Dit kan je met van alles doen. Van glitters tot zout of kant. Als je er een waxine lichtje in stopt heb je een heel leuk lichtje. Zo simpel en leuk! Wat ook heel leuk is, is om een wijnfles te pimpen. Ik ben geen wijndrinker dus ik heb de gekregen wijn, sorry voor de gulle gevers over gespoten met een primer. Dit kan ook met gesso, is ook een primer maar ik heb een spuitbus primer (grijs) gebruikt. De primer heeft mij € 2,09 gekost bij de Action. Daar verkopen ze overigens ook Gesso. Hieronder een aantal voorbeelden wat je met primer/gesso kan doen

Ik hoop dat ik je hebt overtuigd om oud glas niet zomaar weg te gooien. En als je het gewoon neutraal wilt houden, geen poespas aan stickers en lintjes zet er dan een aantal bij elkaar. Ook erg leuk om te zien. Hieronder nog wat ideeën:

8 Reacties op “Creatief met glas”

  1. Wat leuk en verrassend, dat je van zo iets eenvoudigs zo iets prachtigs kunt maken. Heb ook verschillende soorten glaswerk staan. Volgend jaar meteen aan beginnen. Creatief ontspannend zijn !!. Leuke site!

  2. Wat een aardig en positief berichtje, dank je wel! 🙂
    Leuk om te horen dat je er zo’n zin in krijgt om ook te gaan knutselen met glas..

    Ik wens je alvast een liefdevol maar vooral erg creatief 2014 toe!! 🙂

  3. Leuk al die mogelijkheden! Ik heb een vraagje met betrekking tot het laatste plaatje ‘glazen potten aan de binnenkant verven met acrylverf’. Ik heb dit afgelopen week geprobeerd, maar de verf hecht niet aan de fles. Ik heb het bij drie stuks geprobeerd, maar bij allemaal worden er glazen strepen zichtbaar. Weet je misschien hoe dit komt en hoe ik dit in het vervolg kan voorkomen? Bedankt alvast!

  4. Hallo, Ik ben eens goed gaan kijken en zoeken en met acrylverf wordt het inderdaad wel lastiger. Ik denk ook dat die flessen niet met acrylverf bewerkt zijn maar met glasverf. Foutje van mij! Je moet eerst de fles goed ontvetten met ammoniak. Daarna de glasverf er in doen. Wat ook nog een mogelijkheid is om het zijdeglansverf op terpetine basis te gebruiken. Beide schijnen goed te werken. Mocht het met een van deze lukken, hoor ik het graag van je! Groetjes van Nicolette

  5. Bedankt! Het is er nog niet van gekomen om te proberen, maar ik ben het zeker van plan. Als ik meer weet, zal ik het je laten weten. Groetjes

  6. Ik zag de potjes melkglas met touw. Super leuk, zelf zo gemaakt of koop je touw wat er aan hangt? Melkglas is ook met gesso? Wilde het gaan doen voor eerste keer. Dank voor de voorbeelden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.