Wat zijn affirmaties en helpen deze ook echt? 

Affirmaties zijn zinnen die je echt kracht geven. Het is een positieve gedachte of bevestiging die je uitspreekt met gevoel. 

In de encyclopedie staat achter affirmaties: “Positief zinnetje dat je zo goed in je hoofd opneemt dat je er echt in gaat geloven”.In gaat geloven? Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Een affirmatie is een positief zinnetje dat je zo goed in je opneemt dat je het echt gaat voelen. En dat kan echt. Doordat je affirmaties veel herhaald zorgt de kracht ervoor dat het werkelijkheid wordt. Helaas gebruiken we deze zinnetjes/affirmaties maar al te vaak op een negatieve zin. Want let er maar eens op bij jezelf. Hoe vaak zeg jij in gedachte iets positiefs tegen jezelf, vaak is het met een negatieve lading. Hoe vaak zeg je tegen jezelf: Je bent een topper, en hoe vaak zeg je tegen jezelf: Het lukt me niet. Ik kan het niet. Let er maar eens op. Des te meer je tegen je zelf zegt: “Ik ben moe”, zal je je ook lusteloos gaan voelen maar als je nou eens tegen jezelf gaat zeggen: “Ik voel me lekker fit en ben blij”, dan zal je je ook echt fit en blij gaan voelen.

De kracht van affirmaties is enorm. Ik gebruik ze zelf al heel wat jaren. Ik had jaren geleden zelfgemaakte schilderijtjes aan de muur hangen met een affirmaties erbij. Er stond bij mij op eentje: “Het is je recht op te komen voor je eigen geluk”. Wat het mooie aan zoiets is, je ziet de spreuk, zin of affirmatie iedere dag en onbewust lees je het ook elke keer weer. En bij herhaling gaat het werken. Die affirmatie was voor mij op dat moment in mijn leven erg belangrijk. Inmiddels hangt hij er niet meer hoor, ik weet nu hoe ik voor mezelf moet opkomen! 😉 En dan heb ik ook nog de affirmatiekaartjes. De mensen die mij kennen hebben allemaal wel eens een kaartje getrokken bij me. Verwar dit niet met tarot-kaarten of iets dergelijks. Dat is iets heel anders. Affirmaties hebben niets zweverigs of toekomst voorspellend. Het heeft te maken met herhalen zodat je het echt bewust wordt en weten dat je gedachte je toekomst bepaald.

Laat ik nog even terug komen op de negatieve affirmaties. De zinnen: “Ik kan het niet”  of  “Ik moet altijd alles alleen doen” of  “Ik wil niet altijd alleen zijn” zullen er voor zorgen dat het zo blijft. De woorden “ik moet en ik wil” zijn ook van die beladen woorden. Spreek met “ik heb en ik ben”. Probeer de negativiteit met woorden die je gebruikt te veranderen naar iets positiefs. Je gedachtes bepalen hoe jij je voelt! Dus let er gewoon eens wat meer op, hoe praat je tegen jezelf, wat vind je van jezelf en buig dat nu eens om naar iets positiefs, Ik weet zeker dat je je dan veel beter zal gaan voelen.

Vandaar dat ik ook zo blij ben met die muurstickers, teksten die we overal neer zetten. Het zijn gewoon affirmaties. Bij mij hangen er natuurlijk ook een paar. En gelukkig bij heel veel mensen meer. En dat zijn toch allemaal de positieve affirmaties.

Ik zal er nog een aantal laten zien hier. Ben je nog op zoek naar andere leuke affirmaties/meubel of muurstickers?? Op de site staan nog twee andere artikeltjes waar je er nog veel meer kan vinden.

Probeer eens wat liever voor jezelf te zijn en praat eens positief over jezelf. Gebruik affirmaties in je dagelijkse leven. Je zal zien dat het een positief effect zal hebben op jouw leven en jezelf!

Ik wens je alvast een positief 2014!

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.