Heerlijke Griekse Salade

Het seizoen om heerlijke salades te nuttigen is weer aangebroken!!

Dit keer deelt Cuisine Sandrine een heerlijk recept voor  Griekse salade met jou. Een lekkere salade, fris en goed gevuld met heerlijke ingrediënten! Dit is een recept voor vier personen.

Wat heb je allemaal nodig?Griekse salade

  • 5 grote tomaten
  • 1 rode ui, fijn gesneden
  • Zeezout naar smaak
  • 1 ½ Griekse oregano
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 100 gram feta kaas, verkruimeld
  • ½ komkommer, in plakjes
  • 1 kleine groene paprika
  • 1 handvol Griekse olijven

 

De voorbereiding is 10 minuten. Het moet nog wel even 30 minuten rusten. In 40 minuten heb je een heerlijk salade op tafel staan.

De bereidingswijze:

Snij de tomaten in parten. Snij lekker boven de kom zodat het eventuele sap in de kom terecht komt. Snij de ui en voeg deze toe aan de kom. Bestrooi dit rijkelijk met zeezout en met de Griekse oregano op smaak.  Roer dit goed door en laat het minstens 30 minuten op kamertemperatuur staan. Voeg vlak voordat je het wilt serveren de andere ingrediënten toe zoals de komkommer, feta kaas, olijven en paprika. Meng alles goed door! Besprenkel het nog met de olijfolie (naar smaak) en serveer het met een lekker knapperig stukje brood.

 

Bon Appetit!