Gestoomde zeebaars met haricot verts

Cuisine Sandrine heeft voor deze keer een heerlijk recept uitgekozen

Deze week word het een heerlijk zacht en romig visgerecht.  

 

De bereidingstijd is tussen de 10 en 20 minuten. Het is een recept voor 4 personen.

Welke ingrediënten heb je nodig?      

  • 2 vanille stokjes (het zaad er uit geschraapt)
  • Rasp van een citroen
  • 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 4 zeebaarsfilets à 225 gram, vel ingekerfd
  • Zeezout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Teentje gepelde knoflook
  • 4 handjes haricots verts, uiteinden verwijderd
  • Een wijnglas witte wijn
  • 150 ml slagroom
  • Gele bladeren uit een bleekselderij hart (of kervel)

Wat voor hulpmiddelen heb je nodig?  Een vergiet of stoompan of bamboe stoommandje.

De bereidingswijze:

Meng in een kom de helft van de vanillezaad met de citroenrasp en de olijfolie. Wrijf de marinade over de visfilets en in het ingekerfde vel. Breng een grote pan met water en zout aan de kook en doe daarin het teentje knoflook. Laat het drie minuten koken en leg dan de visfilets naast elkaar in een vergiet, bamboe stoommandje of stoompan en doe de boontjes in het water. Zet de stoommand op het kokende water. Zorg dat de vis en het water elkaar niet raken. Leg de deksel er op. Wanneer het water weer kookt hebben zowel de boontjes als de vis 3 tot 4 minuten nodig om gaar te worden. Dikke visfilets kunnen iets langer nodig hebben. Begin daar dan mee voordat de boontjes het water in gaan. Met de punt van je mes kan je controleren of ze al gaar zijn. Zet een andere pan op hoog vuur met daarin de wijn, het resterende vanillezaad en de vanillestokjes. Laat de vloeistof tot de helft inkoken en schenk er dan de room bij. Verwijder de knoflook uit de pan met boontjes en pureer de knoflook. Roer dan deze door de roomsaus. Laat de saus verder inkoken tot deze mooi aan de achterkant van een lepel blijft liggen. Breng de saus op smaak met zout en peper en serveer het, zonder de vanillestokjes bij de vis. Bestrooi alles met de selderij blaadjes.

 

 

 

 

 

 

Serveer de vis samen met gekookte krieltjes….

Eet smakelijk!