Een Zomers Gerecht; Tabouleh

Een Zomers Gerecht; Tabouleh

Onze ‘Cuisine Sandrine’ wil jullie graag kennis laten maken met dit heerlijke gerecht. 

 

“De Tabouleh is een must voor de zomer. Een frisse en lichte salade die prima past bij de barbeque en tijdens de picknick”

 

Het volgende basisrecept voor 4 personen kan eenvoudig naar smaak worden aangepast.

 

Ingrediënten:

  • 3 koffiebekers couscous
  • 5 rijpe tomaten
  • 3 middelgrote uien (uien met een mildere smaak)
  • ½ komkommer
  • 3 citroenen
  • ½ kopje olijfolie
  • Peterselie
  • Verse munt
  • Zout en peper

Bereiding:

  • Schil de uien en komkommers en snijd ze in blokjes.
  • Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in blokjes.
  • Giet tomaten, uien en komkommer in een kom met de cous-cous.
  • Knijp de citroenen uit en giet het citroensap en de olie in de kom.
  • Hak de peterselie en munt en voeg ze toe aan de salade.
  • Voeg zout en peper toe.
  • Alles goed mixen en de kom, afgedekt met een transparante folie, 2-3 uur in de koelkast bewaren. De couscous wordt zachter door het vocht en neemt alle heerlijke smaken op!

 

“Bon Appétit !”

Cuisine Sandrine Tabouleh

 

 

 

Over de auteur

Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Nicolette Vriesman, 45 jaar oud en moeder van één zoon, Damian. Sinds 2013 ben ik samen met mijn zoon Thuis-Magazine begonnen. Naast deze hobby ben ik werkzaam in de PR van een wijkcentrum in Alkmaar. Hun website heb ik ontwikkeld, en deze onderhoud en beheer ik.

Ook leuk!

Een Zomers Gerecht; Tabouleh

Deel dit artikel

Send this to friend