Cake Salé

Cake Salé

Cake Salé is een hartige cake!  Sandrine´s eerste cake (links op de foto) is gemaakt met courgette en geitenkaas.

In het Frans zeggen ze: “Cake Salé au chèvre et à la courgette”.

 

Koud geserveerd in plakjes. Ideaal als aperitief of op het zomerbuffet.

Wat heb je allemaal nodig?

  • 3 eieren
  • 150 gram meel
  • een zakje (15 gram) bakpoeder
  • 8 cl zonnebloemolie
  • 12,5 cl volle melk
  • 100 gram geraspte kaas
  • 200 gram geitenkaas (Le Chèvre)
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Een vers kerveltakje
  • Een snufje peper en zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (stand 6)
  • Snij de geitenkaas in kleine blokjes en de courgette in dunne plakjes (niet schillen)
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de plakjes courgette toe
  • Bak de courgette op een middelste stand (15 min)
  • Verwijder de olie en dep de courgette droog met keukenpapier
  • Mix de eieren, meel, bakpoeder, zout en peper in een grote schaal
  • Warm de melk op (niet te heet, rond 50 graden) en voeg de melk samen met de zonnebloem olie, beetje bij beetje toe aan de mix
  • Voeg de geraspte kaas toe aan de mix en roer goed om
  • Voeg daarna de courgette, geitenkaas en verse, gesneden, kervel toe
  • Doe de mix in een gewone cakevorm en bak de cake gaar in 45 minuten

 

Sandrine´s tweede cake (rechts op de foto) is gemaakt met ham en olijven.

De ingrediënten zijn:

  • 3 eieren
  • 150 gram meel
  • een zakje (15 gram) bakpoeder
  • 8 cl zonnebloemolie
  • 12,5 cl volle melk
  • 100 gram geraspte kaas
  • 200 gram gekookte ham (liefst Jambon de Paris)
  • 75 gram groene olijven
  • Een vers kerveltakje
  • Een snufje zout en twee snufjes peper

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (stand 6)
  • Snij de ham in kleine blokjes
  • Snij de olijven in kleine stukjes, haal de pitten eruit
  • Mix de eieren, meel, bakpoeder, zout en peper in een grote schaal
  • Warm de melk op (niet te heet, rond 50 graden) en voeg de melk samen met de zonnebloem olie, beetje bij beetje toe aan de mix
  • Voeg de geraspte kaas toe aan de mix en roer goed om
  • Voeg daarna de olijven en de ham toe
  • Doe de mix in een gewone cakevorm en bak de cake gaar in 45 minuten

 

Bon appétit!

 

 

 

Over de auteur

Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Nicolette Vriesman, 45 jaar oud en moeder van één zoon, Damian. Sinds 2013 ben ik samen met mijn zoon Thuis-Magazine begonnen. Naast deze hobby ben ik werkzaam in de PR van een wijkcentrum in Alkmaar. Hun website heb ik ontwikkeld, en deze onderhoud en beheer ik.

Ook leuk!

Cake Salé

 
Deel dit artikel

Send this to friend