Cake Salé

Cake Salé is een hartige cake!  Sandrine´s eerste cake (links op de foto) is gemaakt met courgette en geitenkaas.

In het Frans zeggen ze: “Cake Salé au chèvre et à la courgette”.

 

Koud geserveerd in plakjes. Ideaal als aperitief of op het zomerbuffet.

Wat heb je allemaal nodig?

  • 3 eieren
  • 150 gram meel
  • een zakje (15 gram) bakpoeder
  • 8 cl zonnebloemolie
  • 12,5 cl volle melk
  • 100 gram geraspte kaas
  • 200 gram geitenkaas (Le Chèvre)
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Een vers kerveltakje
  • Een snufje peper en zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (stand 6)
  • Snij de geitenkaas in kleine blokjes en de courgette in dunne plakjes (niet schillen)
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de plakjes courgette toe
  • Bak de courgette op een middelste stand (15 min)
  • Verwijder de olie en dep de courgette droog met keukenpapier
  • Mix de eieren, meel, bakpoeder, zout en peper in een grote schaal
  • Warm de melk op (niet te heet, rond 50 graden) en voeg de melk samen met de zonnebloem olie, beetje bij beetje toe aan de mix
  • Voeg de geraspte kaas toe aan de mix en roer goed om
  • Voeg daarna de courgette, geitenkaas en verse, gesneden, kervel toe
  • Doe de mix in een gewone cakevorm en bak de cake gaar in 45 minuten

 

Sandrine´s tweede cake (rechts op de foto) is gemaakt met ham en olijven.

De ingrediënten zijn:

  • 3 eieren
  • 150 gram meel
  • een zakje (15 gram) bakpoeder
  • 8 cl zonnebloemolie
  • 12,5 cl volle melk
  • 100 gram geraspte kaas
  • 200 gram gekookte ham (liefst Jambon de Paris)
  • 75 gram groene olijven
  • Een vers kerveltakje
  • Een snufje zout en twee snufjes peper

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (stand 6)
  • Snij de ham in kleine blokjes
  • Snij de olijven in kleine stukjes, haal de pitten eruit
  • Mix de eieren, meel, bakpoeder, zout en peper in een grote schaal
  • Warm de melk op (niet te heet, rond 50 graden) en voeg de melk samen met de zonnebloem olie, beetje bij beetje toe aan de mix
  • Voeg de geraspte kaas toe aan de mix en roer goed om
  • Voeg daarna de olijven en de ham toe
  • Doe de mix in een gewone cakevorm en bak de cake gaar in 45 minuten

 

Bon appétit!